Gepost op

Buitenlandse interesse voor The Final Foal Auction

De tweede editie van The Final Foal Auction was geslaagd! Deze nog nieuwe veiling probeert op een laagdrempelige manier afzet te creëren voor de Noordelijke fokkers en biedt daarmee een aantrekkelijke collectie veulens die voor realistische prijzen worden verkocht.

Deze opzet bleek afgelopen zaterdag wederom een succes. In het Hippisch Centrum te Exloo kwamen in een sfeervolle ambiance 56 veulens onder de hamer. Dressuuramazone Marjan Hooge slaagde er net als vorig jaar in het meest in trek zijnde dressuurveulen aan te schaffen. Ze mag zich voor een bedrag van € 6.500,- de nieuwe eigenaresse van de Glamourdale-dochter Narzar noemen. Deze zwarte parel komt uit de Jazz-merrie Zarzar, een volle zus van het Grand Prix-paard Kingsley Voldemort. Deze Kingsley Voldemort wordt op moment succesvol uitgebracht in de U25 door de Nederlandse amazone Demy Kurstjens.

Ook de springveulens waren gewild. De Balou du Rouet-zoon Nobel fan Skulenboarch (mv. Indoctro) werd voor een bedrag van € 5.250 aangeschaft door Sjoukje van Kooten, dochter van de Fokker van het jaar Jan van Kooten uit het Utrechtse Montfoort. Van Kooten schafte nog drie andere veulens aan, waaronder de zeer interessant gefokte Nerlin (v. Berlin) voor € 6.000,-. Deze Nerlin komt uit de merrie Anguille T (v. Quidam de Revel), die reeds de in Brandenburg gekeurde Eldorado van de Zeshoek-zoon Geraldo bracht. Uit deze stam komen meerdere internationale springpaarden.

Er was tevens interesse vanuit Groot-Brittannië, maar liefst drie veulens werden aangeschaft. Waaronder de Untouchable-dochter Nyranka E.S.. De nafok van Untouchable viel duidelijk in de smaak in Exloo, Untouchable-dochter Nina Ricci wisselde voor € 5.750,- van eigenaar. Deze Nina Ricci komt uit de moeder van de KWPN-hengst Great Blue (v. Plot Blue). De Cohinoor VDL-zoon Nickelback bracht eveneens een nette prijs op, dit schimmel hengstveulen werd voor € 5.500,- aangeschaft door springamazone Wendy Timmers.

Bron: Auction Exloo (www.auctionexloo.nl)

Gepost op

De veilingvolgorde is bekend!

Het aftellen is begonnen, nog vier dagen en dan vindt ‘The Final Foal Auction’ plaats op zaterdag 13 oktober a.s. te Exloo. Inmiddels staat de volgorde waarin wij gaan veilen online. Tijdens de veiling is er een catalogus verkrijgbaar die genummerd is op veilingvolgorde.

De veulens zullen op de veilingsdag tussen 09:00 en 13:00 aangeleverd worden en een stal betrekken. Klik hier voor de collectie.

Klik hier voor onze veilingvoorwaarden.

Tot zaterdag!

Gepost op

Final Foal Auction: Noordelijke toppers onder de hamer

Op zaterdag 13 oktober a.s. vindt op het Hippisch Centrum in Exloo de tweede editie van ‘The Final Foal Auction’ plaats. De collectie is inmiddels rond en geeft een gevarieerd aanbod voor elk wat wils!

Met nakomelingen van tophengsten zoals Berlin, Balou du Rouet, Cornet Obolensky en Jilbert van het Ruytershof is een interessante springcollectie samengesteld. Wat dacht u bijvoorbeeld van Ny Boy Elvis? Een Elvis ter Putte uit de merrie Roxanne (v. Ahorn). Deze merrie bracht al een reeks sportpaarden, waaronder de nog jonge Go Joed jr. (v. Arezzo VDL). Deze Go Joed Jr. (ONNK kampioen in 2014) wordt inmiddels internationaal uitgebracht door de Zwitserse Kaya Luthi. Óf wat vindt u van Nina Ricci (v. Untouchable)? Dit merrieveulen komt uit de merrie Nibero (v. Libero H), moeder van de op 1.45 niveau acterende KWPN-hengst Great Blue.

De jonge hengsten zijn tevens goed vertegenwoordigd. Er worden veulens aangeboden van de onlangs door Jos Lansink aangeschafte Joint Venture (v. Cosun) en Jukebox (v. Paddock du Plessis). Ook de jonge VDL-hengsten Jardonnay VDL (v. Kannan) en Jenssen VDL (v. Harley VDL) hebben nakomelingen in de collectie.

Dressuurliefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen bij de Final Foal Auction. Zo wordt er een merrieveulen van de hengst Ebony uit de preferente Belisar-merrie Noordster geveild. Deze Noordster gaf vorig jaar  de veilingstopper Magic Boy (v. Painted Black). Dit hengstveulen werd tijdens de eerste editie van de Final Foal Auction verkocht aan Young Rider amazone Marjan Hooge. Ook gaan we onder meer het merrieveulen Nadea (v. Desperado) uit de moederlijn van de KWPN-hengst Ghandi veilen.

Met nakomelingen van onder anderen Ferdinand, Inclusive, Just Wimphof , Glamourdale, Secret en nog vele anderen is er ook op dressuurgebied een gevarieerd aanbod.

Wie zien u graag op 13 oktober a.s. Kijk voor de volledige collectie op onze website bij ‘Collectie’.

Gepost op

Iedereen is VIP tijdens ‘The Final Foal Auction’

Op zaterdag 13 oktober a.s. vindt op het Hippisch Centrum in Exloo de tweede editie van ‘The Final Foal Auction’ plaats. Deze veulenveiling is een initiatief van de eigenaar van het Hippisch Centrum Exloo Lieuwe Koopmans en Subli-vertegenwoordiger Eise Brinkman.

“Lieuwe wou destijds graag meer activiteit op het centrum in Exloo, zodoende benaderde hij mij met het idee om een veiling op poten te zetten. Door de kosten laag te houden en niet vooraf te selecteren creëren we toch weer een stukje afzet voor fokkers in de regio. Gezien de vele opgaven die we ontvangen is hier, ondanks het grote aanbod qua veilingen, nog steeds veel vraag naar. We houden het laagdrempelig en bij ons is iedereen VIP!”, aldus Eise.

Vorig jaar bleek deze formule al een succes te zijn. Fokkers en eigenaren konden hun veulentjes voor nette en realistische prijzen verkopen. De veilingstopper in 2017 was Magic Boy (v. Painted Black), dit hengstveulen werd voor een bedrag van € 7.700 verkocht aan Young Rider amazone Marjan Hooge.

Ook dit jaar stromen de aanmeldingen binnen. De veulens worden niet vooraf geselecteerd, maar dat betekent uiteraard niet dat The Final Foal Auction geen kwaliteit aanbiedt.  Er worden een aantal interessante dressuurveulentjes geveild. Zo heeft de in 2017 immens populaire hengst Secret twee nakomelingen in de veiling. Met nakomelingen van onder meer Andiamo de Semilly, Balou du Rouet en Glasgow van ‘t Merelsnest is ook de springtak goed vertegenwoordigd. Kortom een veiling waar u voor een nette prijs een fijn veulen kan kopen.