Online Final Foal Auction succesvol!

  • door

De vierde editie van de Final Foal Auction te Exloo werd dit jaar door het coronavirus noodgedwongen enkel online gehouden, maar was daarmee niet minder succesvol. Met een gemiddelde prijs per veulen van € 3.500,- waarbij 80% van de veulens ook daadwerkelijk verkocht is, kijkt de organisatie met een tevreden blik terug.

Uiteindelijk kwamen er 37 veulens onder de hamer, minder dan normaal doordat alleen de veulens geveild konden worden die op de foto- en videodag aanwezig waren geweest. Hierdoor heeft de organisatie helaas een aantal inzenders moeten teleurstellen. De collectie was zeer gevarieerd met enkele zeer interessant gefokte springveulens en een aantal fijne los bewegende dressuurveulens.

Veilingtopper was de Catoki-zoon Ukkie van de Keienlegger. Dit rassige hengstveulen uit de 1.30m springende Toulon-merrie Etoile van de Kornelishoeve werd afgeslagen voor een bedrag van € 7.700,- en gaat naar Duitsland. Uit deze lijn kwamen al meerdere op 1.50/1.60m niveau acterende springpaarden. Er melden zich vele nieuwe bieders waaronder meerdere buitenlandse geïnteresseerden vanuit Italië, Engeland, Ierland en zelfs Australië. Er zijn veulens verkocht naar onder meer Hongarije, Duitsland en Zweden. De Cornado II-dochter Catch me VZ Z (mv. Ultimo) werd afgeslagen voor een bedrag van € 6.800,- en blijft in Nederland. Ook Palerma O’Hesseln (v. Carrera VDL) was populair bij de bieders en gaat voor een bedrag van € 5.400,- naar een bekende Nederlandse springpaardenhandelaar. Bij de dressuurveulens viel het hoogste bod op Pablo (v. Kilian) uit de ster merrie Elegance (v. Westpoint).
 
Bron: Persbericht Final Foal Auction