Internationale belangstelling voor de Final Foal Auction te Exloo

  • door

De derde editie van de Final Foal Auction te Exloo verliep succesvol. Een totaal van 54 veulens kwamen onder de hamer tijdens deze laatste veulenveiling van het seizoen. Een Amerikaanse internationale springamazone schafte twee veulens aan op deze veiling. Het hengstveulen Odin WB (v. Jardonnay VDL) en de Harley-zoon Out of the Blue. Odin WB komt uit een echte sportstam, grootmoeder Irina (v. Burggraaf) bracht onder anderen het 1.60m paard Veldheer (v. Matterhorn), de op 1.55m niveau lopende Labors Wonderboy (v. Indoctro) en de op 1.50m niveau springende AES-hengst Tsjakka (v. Lancelot).  Out of the Blue is een ET-veulen en komt uit de elite merrie JM Blue (v. Zirocco Blue). Deze JM Blue is weer een halfzus van de KWPN-gekeurde Tenerife VDL.

Veilingtopper Oubalia
Het duurste veulen was de zeer goed gemodelleerde Oubalia (v. Eldorado van de Zeshoek) uit de Balia stam. De moeder van dit veulen, Ubalia SHB (v. Indoctro), bracht al vier sportpaarden die op 1.35m niveau en hoger lopen.  Oubalia werd verkocht voor een bedrag van € 5.600, -. De fijn galopperende Osborn (v. Poker de Mariposa) werd afgeslagen voor een bedrag van € 5.200, -, en was daarmee het twee na duurste springveulen.

Jonge dressuur amazones aan zet
Bij de dressuurveulens was de Franklin-dochter Olivia-Rebelle (mv. Jazz) de topper. Dit goed bewegende merrieveulen werd afgeslagen voor een bedrag van € 5.400, -. De In Style- zoon On Top uit de halfzus van de KWPN-hengst Krack C wordt verkocht aan een telefonische bieder voor € 4.800, -, dit veulen blijft in Nederland. Ook de Governor-dochter Ojesslynn was populair en werd uiteindelijk eveneens afgeslagen voor een bedrag van € 4.800, -. De familie Hooge, vaste klant bij de Final Foal Auction, schafte twee fijne dressuurveulens aan. Dressuuramazone Marjan Hooge heeft met Olivia (v. Henkie) en Ostara Vrouwe (v. Jupiler S) twee nieuwe toppers in de dop. De dressuurveulens waren geliefd bij de jonge dressuuramazones, want ook de Subtop amazone Margot Arkema schafte een veulen aan. Oliver Twist (v. Incognito) mag zijn intrede nemen in de stallen van Arkema.

Met een gemiddelde prijs die hoger lag dan het voorgaande jaar, de goede sfeer en het enthousiasme onder zowel de fokkers als de kopers, kijkt de organisatie met tevredenheid terug op dit mooie evenement.

Bron: Persbericht Final Foal Auction