Buitenlandse interesse voor The Final Foal Auction

  • door

De tweede editie van The Final Foal Auction was geslaagd! Deze nog nieuwe veiling probeert op een laagdrempelige manier afzet te creëren voor de Noordelijke fokkers en biedt daarmee een aantrekkelijke collectie veulens die voor realistische prijzen worden verkocht.

Deze opzet bleek afgelopen zaterdag wederom een succes. In het Hippisch Centrum te Exloo kwamen in een sfeervolle ambiance 56 veulens onder de hamer. Dressuuramazone Marjan Hooge slaagde er net als vorig jaar in het meest in trek zijnde dressuurveulen aan te schaffen. Ze mag zich voor een bedrag van € 6.500,- de nieuwe eigenaresse van de Glamourdale-dochter Narzar noemen. Deze zwarte parel komt uit de Jazz-merrie Zarzar, een volle zus van het Grand Prix-paard Kingsley Voldemort. Deze Kingsley Voldemort wordt op moment succesvol uitgebracht in de U25 door de Nederlandse amazone Demy Kurstjens.

Ook de springveulens waren gewild. De Balou du Rouet-zoon Nobel fan Skulenboarch (mv. Indoctro) werd voor een bedrag van € 5.250 aangeschaft door Sjoukje van Kooten, dochter van de Fokker van het jaar Jan van Kooten uit het Utrechtse Montfoort. Van Kooten schafte nog drie andere veulens aan, waaronder de zeer interessant gefokte Nerlin (v. Berlin) voor € 6.000,-. Deze Nerlin komt uit de merrie Anguille T (v. Quidam de Revel), die reeds de in Brandenburg gekeurde Eldorado van de Zeshoek-zoon Geraldo bracht. Uit deze stam komen meerdere internationale springpaarden.

Er was tevens interesse vanuit Groot-Brittannië, maar liefst drie veulens werden aangeschaft. Waaronder de Untouchable-dochter Nyranka E.S.. De nafok van Untouchable viel duidelijk in de smaak in Exloo, Untouchable-dochter Nina Ricci wisselde voor € 5.750,- van eigenaar. Deze Nina Ricci komt uit de moeder van de KWPN-hengst Great Blue (v. Plot Blue). De Cohinoor VDL-zoon Nickelback bracht eveneens een nette prijs op, dit schimmel hengstveulen werd voor € 5.500,- aangeschaft door springamazone Wendy Timmers.

Bron: Auction Exloo (www.auctionexloo.nl)